Protestactie tegen opsluiten tweede familie in gesloten centrum

Een nieuw gezin, bestaande uit een moeder van Azerbeidzjan en vijf kinderen, zit sinds maandag in het gesloten centrum met het oog op hun uitwijzing.

Het collectief #NotInMyName roept via sociale media op om massaal deel te nemen aan een sit-in tegen de opsluiting van een tweede gezin in het centrum 127bis in Steenokkerzeel. De actie vindt op 14 september plaats en wordt gesteund door andere organisaties die ijveren voor een ander asielbeleid.

Een nieuw gezin, bestaande uit een moeder van Azerbeidzjan en vijf kinderen, zit sinds maandag in het gesloten centrum met het oog op hun uitwijzing. Op 14 augustus werd al een moeder van Servische origine met haar vier kinderen opgesloten in het centrum.

De actie vindt plaats op enkele dagen voor de herdenking van het overlijden van Semira Adamu. Op 22 september is het precies 20 jaar geleden dat zij om het leven kwam tijdens haar gedwongen repatriëring.

"Volgens de regering is het opsluiten van kinderen legaal. Net zoals vroeger de technieken die gebruikt werden om afgewezen asielzoekers te kalmeren. Wij menen dat het opsluiten van kinderen niet legaal is. Daarom is de Franstalige Ligue des Droits de l'Homme naar de Raad van State gegaan", aldus Olivia Venet, voorzitster van de Ligue des Droits de l'Homme.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?