Regering wil opnieuw kinderen opsluiten in Steenokkerzeel na werken

© BelgaImage
| De startbaan van de luchthaven aan Steenokkerzeel ligt naast het gesloten opvangcentrum 127bis.

De tweede fase van de isolatiewerken aan het gesloten opvangcentrum 127bis in Steenokkerzeel is begonnen. De regering wil het centrum beter isoleren om gezinnen met kinderen toch te kunnen opsluiten. De Raad van State had dat eerder verboden, onder andere omdat de geluidsoverlast van de nabije luchthaven te groot was voor kinderen.

De Belgische regering mag sinds april van dit jaar geen kinderen opsluiten in het gesloten opvangcentrum 127bis van de Raad van State. Het centrum ligt naast een start- en landingsbaan van de luchthaven van Zaventem en dat zorgt volgens het arrest voor te veel geluidsoverlast.

Om aan de opmerkingen van het arrest tegemoet te komen, en dus toch kinderen te kunnen blijven opsluiten, begon de regering met de isolatie van het centrum. De eerste fase is afgerond, nu begint de tweede fase. Dat schrijft de krant Le Soir. De buitenkant van het centrum wordt nu geïsoleerd.

De regering rekent na de afloop van de werken op een positief advies van de Raad van State. Het arrest van april was een voorbode voor het definitieve besluit van de Raad over het centrum, dat in de herfst wordt verwacht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?