Mosselrestaurant Chez Léon in de Beenhouwersstraat

| Mosselrestaurant Chez Léon in de Beenhouwersstraat.

Restaurants Chez Léon en Aux Armes de Bruxelles in gerechtelijke reorganisatie

© Belga
02/03/2023

De Brusselse restaurants Chez Léon en Aux Armes de Bruxelles hebben een gerechtelijke reorganisatie gevraagd. De beheerder van de twee etablissementen in de hoofdstad wil op die manier de schulden aan RSZ en btw kunnen betalen.

Het mosselrestaurant Chez Léon en de brasserie Aux Armes de Bruxelles, beide in de restaurantbuurt van de Brusselse Beenhouwersstraat, hebben een gerechtelijke reorganisatie gevraagd met betrekking tot hun schulden bij de sociale zekerheid en btw. Dat meldt zakenkrant L'Echo donderdag.

Het was volgens uitbater Kevin Vanlancker niet meer mogelijk om de kosten voor energie en indexering te dragen na de verliezen ten gevolge van corona. Daarom heeft de restauranthouder onderhandeld met de betrokken diensten en is hij naar de rechtbank getrokken om een spreiding van de schulden te verkrijgen over een periode van vier jaar. De reorganisatie heeft geen betrekking op schulden aan andere leveranciers.

Vanlancker blijft donderdag optimistisch over de toekomst. "De klanten zijn terug, de restaurants zitten vol en de reserveringen komen goed binnen", klinkt het.

Restaurant "Aux armes de Bruxelles" in de Beenhouwersstraat

| Restaurant "Aux armes de Bruxelles" in de Beenhouwersstraat.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni