| Restaurant 'Aux Armes' in de Beenhouwerstraat werd lange tijd uitgebaat door de broers Beyaz.

Uitbater Hector Chicken betwist verkoop restaurant ‘Aux Armes’

© BRUZZ
24/05/2018

Lucien Nataf, de oprichter van het kippenrestaurant ‘Hector Chicken’, vecht bij de Rechtbank van Koophandel de overname van restaurant ‘Aux Armes’ aan. Dat werd begin deze maand verkocht aan Rudy Van Lacker van eethuis ‘Chez Léon’. Ook Nataf diende een bod in, maar volgens hem is dat nooit ernstig in overweging genomen.

Brasserie ‘Aux Armes’ in de Beenhouwerstraat ging begin deze maand onder de hamer. Het restaurant in de toeristische wijk ‘Ilot Sacré’ werd toegewezen aan Rudy Van Lancker. Die bezit met ‘Chez Léon’ al een bekend restaurant in dezelfde straat. Toch is de overname nog niet helemaal zeker.

'Bod was op tijd binnen'

De verkoop lokte heel wat gegadigden waaronder ook Lucien Nataf, ofwel de oprichter van kippenketen ‘Hector Chicken’. Die aanvaardt de toewijzing aan Van Lancker niet. Hij spant een kortgeding aan bij de Rechtbank van Koophandel om na te gaan waarom zijn kandidatuur ‘niet ernstig in overweging is genomen’. “Mijn bod was nochtans binnen de vooropgestelde tijd ingeleverd’, zegt hij aan BX1.

Nataf vraagt via zijn vennootschap Eurorest aan de rechtbank om de overnamedocumenten te mogen inkijken. Zo wil hij onder meer te weten komen hoeveel aanbiedingen er voor het restaurant zijn binnengelopen. Daarnaast vraagt hij ook inzage in het dossier waarin de details over het faillissement van ‘Aux Armes’ staan opgetekend. “Ik hoop met deze informatie de overname ongedaan te maken en te kunnen deelnemen aan een tweede verkoopsronde”, aldus Nataf nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Aux Armes de Bruxelles , broers Beyaz , Hector Chicken , Lucien Nataf

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni