Le Vieux Pannenhuis zoekt eigenaar

© Patricia Fridrich
| Het intussen zwaar verouderde restaurant telt 630 m² oppervlakte.

Le Vieux Pannenhuis in Jette is een van de meest beeldbepalende Brusselse restaurants, maar zit nog steeds zonder eigenaar. Het etablissement zat in de portefeuille van de broers Beyaz, die hun restaurantengroep in Brussel failliet liet verklaren.

In februari viel het doek over het horeca-imperium van de Luxemburgse broers. Een Brusselse rechter zag geen andere uitweg dan de iconische restaurants in hun portefeuille collectief failliet te verklaren.

Voor populaire restaurants als Maison du Cygne op de Grote Markt, Frederiksborg aan de voet van de basiliek van Koekelberg of Brasseries Georges in Ukkel werd snel een nieuwe overnemer gevonden. Enkele historische eethuizen waren minder gegeerd.

Onder die restaurants ook Le Vieux Pannenhuis in de Leopold I-straat. Curator Guillaume Smeessens vond geen kandidaat-overnemers, zo liet hij aan BRUZZ weten. Smeessens gaf de sleutels terug aan de broers Beyaz, die eigenaar zijn van het gebouw.

Zij schakelden immokantoor Century21 in om de verkoop af te handelen. Hoewel het stokoude grillhuis een grondige opknapbeurt nodig heeft, vragen de broers 600.000 euro voor de voormalige herberg van 630 vierkante meter. Het restaurant staat al meer dan een jaar te verkommeren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?