'Rijkste Belg' Van Damme zet Brusselse luxewoning te koop

© Google Maps
| Het huis was oorspronkelijk een stal voor paarden van de paardentram. Nu is het een van de meest luxueuze panden van de stad. (In rood omringd)

De woning van de rijkste Belg Alexandre Van Damme staat te koop. Hoeveel het pand in de Kasteleinwijk in Sint-Gillis kost, is niet gekend.

Alexandre Van Damme, een van Belgiës rijkste mannen, verhuist naar Zwitserland en zet nu ook zijn pied à terre in Brussel te koop. Dat schrijft zakenkrant De Tijd. Het pand in de Amazonestraat, in de Kasteleinwijk op de grens van Sint-Gillis en Elsene, deed vroeger dienst als paardenstal, maar is nu een van de meest luxueuze huizen van de stad.

Het pand is zo'n 3.000 vierkante meter groot, heeft een overdekt zwembad en een sportzaal, telt vijf badkamers en evenveel slaapkamers. Er is ook plaats voor vijf tot zes auto's. Veilinghuis en luxevastgoedmakelaar Sotheby's regelt de verkoop. Hoeveel het pand kost, is niet gekend maar Sotheby's lijstte het huis wel op bij panden die meer dan tien miljoen euro kosten.

Van Damme vergaarde zijn fortuin in de brouwerijsector. Hij is wellicht de grootste individuele Belgische aandeelhouder van biergigant AB InBev. Hij heeft ook aandelen bij fastfoodketen Burger King en koffiereus Douwe Egberts. Hij bezit ook vijf procent van de aandelen van voetbalclub RSC Anderlecht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?