Ruim 23.000 handtekeningen tegen parking Vossenplein

Het Platform Marollen verzamelde 23.336 handtekeningen tegen de geplande parking onder het Vossenplein. Iets na 15 uur is een 'muzikale en vreedzame optocht' gestart op het Vossenplein richting Rouppeplein. De deelnemers "betuigen hun solidariteit met [hun] buren die ook getroffen worden door het parkingproject."

Na het Rouppeplein trekt de optocht naar de Grote Markt. De actievoerders overhandigen de petitie tegen de parking onder het Vossenplein in het stadhuis. De petitieactie hadden ze drie weken geleden opgestart.

De petitie verzamelde in 22 dagen tijd 23.336 handtekeningen. 14.207 mensen ondertekenden de petitie op het internet, 9.129 mensen tekenden de papieren versie.

Onder de ondertekenaars telden de actievoerders 8.168 inwoners van de Stad Brussel, 7.757 inwoners uit een andere Brusselse gemeente, 4.231 mensen uit Vlaanderen of Wallonië. Opmerkelijk: 2.730 ondertekenaars wonen in het buitenland.

Met de petitie vraagt het Platform aan de Stad Brussel de definitieve schrapping van het parkingproject. Volgens de actievoerders zou de parking onherroepelijke economische en sociologische schade toebrengen aan de buurt.

Met de optocht willen de actievoerders "de veelkleurigheid en verscheidenheid weerspiegelen van de mensen uit de Marollen, de ondertekenaars van de petitie, en van de mengelmoes van de vlooienmarkt."

Vossenplein

De Stad Brussel plant een ondergrondse parking onder het Vossenplein. De parking is een van de vier nieuwe parkings in de Vijfhoek, die voor bijkomende parkeerplaatsen moet zorgen in het centrum. Buurtbewoners, handelaars en marktbezoekers zijn er niet gerust in. U leest er alles over in ons dossier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?