Samen studeren in een oude kapel

© beweging.net

Met de examens in het vooruitzicht, zijn studenten volop op zoek naar de perfecte plek om te studeren. Vanaf maandag 28 mei kan dat in de Cardijnzaal in het centrum van Brussel.

In de Pletinckxstraat nabij het Sint-Goriksplein in het centrum van de stad kunnen studenten vanaf maandag terecht om te studeren op een unieke locatie. De Cardijnzaal, een oude kapel, zet zijn deuren open voor 50 studenten. De Christelijke Mutualiteit (CM), beweging.net en ACV Brussel werken samen om dit blokpunt ter beschikking te stellen van studenten die graag samen studeren. Vrijwilligers voorzien de studenten van gratis water, koffie en fruit.

Noveenkaarsen
© beweging.net

Na het studeren keren de studenten niet met lege handen naar huis. Ze krijgen namelijk een kaars mee naar huis met daarop de Heilige Rita, de patroonheilige van de hopeloze gevallen, of Sint-Aloysius, de patroonheilige van de studenten.

Studenten kunnen terecht in de Cardijnzaal tussen 28 mei en 8 juni op weekdagen van 08u 's ochtends tot 18u 's avonds. Ook op zaterdag 2 juni en zondag 3 juni zijn studenten welkom in het blokpunt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?