Sans-papiers manifesteren voor zetel van Actiris

© PhotoNews
| Het gebouw van Actiris, VDAB en Bruxelles Formation in de Astrotoren in Sint-Joost.

Een groep mensen zonder papieren, verenigd in het "Collectif des travailleuses et travailleurs sans-papiers" heeft dinsdag gemanifesteerd aan de zetel van de Brusselse dienst voor arbeidsbemiddeling (Actiris) in Sint-Joost-ten-Noode. Ze vragen om te mogen werken, zeker gezien de krapte op de arbeidsmarkt.

"Bedrijven worden geconfronteerd met een structureel tekort aan beschikbare mankracht. Er zijn een recordaantal vacatures die niet ingevuld geraken. Als we willen dat de economie verder groeit, moet het volledige potentieel benut worden", aldus het collectief.

Actiris zou mensen zonder papieren al willen opleiden naar knelpuntberoepen, maar het collectief vraagt aan de politiek om sans-papiers ook toe te laten te werken. De betogers waren met enkele tientallen. De bedoeling is om in de toekomst nog meer te manifesteren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?