| In december nam de school al deel aan de Warmathon.

School in Jette loopt tegen kanker voor overleden leerling

HD
© BRUZZ
13/06/2019

Het Heilig Hart in Jette wil, na het overlijden eind 2018 van de 11-jarige Arno, geld inzamelen voor kankeronderzoek. Het initiatief komt van het lerarenkorps, dat nog steeds nauw contact onderhoudt met de familie van de overleden jongen. Op vrijdagavond 14 juni lopen kinderen en volwassen om geld in te zamelen voor het Fonds voor innovatief kankeronderzoek.

De jogging staat open voor kinderen en volwassenen. Zowel het vertrek als de aankomst vinden plaats op de speelplaats van de Heilig-Hartschool. Voor de kinderen is er een aangepast traject in het Koning Boudewijnpark. Volwassenen lopen door het Boudewijnpark en het Laarbeekbos.

"Arno was een rustige jongen die genoot van de kleine dingen," getuigt Tim Laureys, zijn sportleraar in Het Nieuwsblad. "Hij liep hier al school sinds hij in de onthaalklas zat. Tot vorig schooljaar kwam hij nog naar de lessen, daarna liet de ziekte dat niet meer toe." Volgens Laureys was Arno heel sportief: "Hij zou zich zeker direct ingeschreven hebben voor een schooljogging.”

Hersenstamtumor

Op 3 december 2018 stierf de 11-jarige Arno P. door een hersenstamtumor. In december tijdens de Warmathon liep de school al eens voor Arno, maar was het "te kort dag om iets op poten te zetten".

De familie van Arno is de school dankbaar door de steun in deze moeilijke tijden: "We voelden ons tijdens de ziekte van Arno aan ons lot overgelaten. Er is geen behandeling voor kinderen met een hersenstamtumor en er wordt heel weinig onderzoek naar gedaan. We vinden het dan ook belangrijk dat de opbrengsten van het evenement naar het Fonds voor innovatief kankeronderzoek gaan, zodat er in de toekomst voor andere kinderen wel nog hoop is."

De jogging start vrijdagavond om 18.30 uur. Meer informatie over het evenement op de website van de school.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette , Samenleving , kankeronderzoek , lopen , Heilig hart

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni