Slachtoffers 22 maart krijgen nieuwe herdenkingsplek in Maalbeek

© Belgaimage
| In 2016 werd al een ander kunstwerk ter herinnering van de slachtoffers ingehuldigd in metrostation Maalbeek
Updated: 24-12-2018 - 15:37

Ter gelegenheid van de herdenking van de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel worden de namen van de slachtoffers in het metrostation Maalbeek gegraveerd. Dat melden verschillende media en wordt bevestigd door de MIVB.

Na de gedenkplek in het Zoniënwoud, het monument in Sint-Jans-Molenbeek en het kunstwerk in metrostation Maalbeek, willen Brussel Mobiliteit en de vzw Life4Brussels nu ook een volwaardige herdenkingsplek installeren in het station. Dat meldt de RTBF.

De openbaarvervoermaatschappij werkt in nauw overleg met de nabestaanden van de slachtoffers. De families die al zijn gecontacteerd, hebben allemaal hun fiat gegeven. Het initiatief komt van de vader van een van de slachtoffers.

De namen van de zestien mensen die omkwamen bij de aanslag, krijgen dus een plek in het metrostation. Hoe dat zal gebeuren, is nog niet helemaal duidelijk. Zo is er sprake van een gedenkplaat.

Eerder prijkten de voornamen van de slachtoffers al eens op de reclameborden in het station. Na een week werden ze echter alweer vervangen door reclame. Met het nieuwe initiatief wil men de slachtoffers op een duurzamere manier herdenken.

Aanslagen Brussel

Op de luchthaven van Zaventem ontploften op 22 maart 2016 twee bommen. Ook in metrostation Maalbeek was er een explosie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?