Stad Brussel straft drie standhouders op Zuidfoor

© Kevin Van den Panhuyzen/BRUZZ
| De Zuidfoor op 23 juli 2022

Twee attracties en één eetkraam op de Zuidfoor zullen komende maandag dicht moeten blijven. Dat heeft de Stad Brussel beslist, omdat op geen van de drie standen een geluidsmeter aanwezig was op de openingsdag van de kermis.

Elk jaar klagen buurtbewoners rond de Zuidlaan over de geluidsoverlast die de jaarlijkse Zuidfoor veroorzaakt. Buurtbewoonster Francesca vertrekt vrijdag zelfs naar haar thuisland om het gekrijs en lawaai van de attracties naast haar deur te ontvluchten. Vorig jaar voerden buurtbewoners zelf geluidsmetingen uit, maar de standhouders op de kermis zijn verplicht om ook zelf over decibelmeters te beschikken.

Die regel werd niet door alle foorkramers gerespecteerd, blijkt nu. Twee attracties, de Turbine en Elliott, en eetkraam Terrasse hadden geen geluidsmeter geïnstalleerd voor de opening van de Zuidfoor. Als sanctie krijgen zij één dag sluiting opgelegd, laat de Stad Brussel weten. Op maandag 1 augustus zullen ze dicht moeten blijven.

"De Zuidfoor bestaat al meer dan 140 jaar en blijft één van de belangrijkste evenementen van de Brusselse zomer. Als zodanig moet het met de stad mee evolueren en moeten we ervoor zorgen dat de Zuidfoor geïntegreerd en leefbaar is in zijn stedelijke omgeving,” aldus schepen van Economische Zaken Fabian Maingain (Défi). “Daarom stellen wij regels op die passend zijn en moeten worden toegepast wanneer dat nodig is."

De Zuidfoor loopt nog tot 21 augustus.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?