Stad keurt Vijfhoekparkings opnieuw goed

© google

De Brusselse gemeenteraad heeft de bestekken voor de vier nieuwe parkings in het centrum opnieuw goedgekeurd. De oppositie kreeg opnieuw geen inzage in de cijfers die de beslissing motiveren.

De gemeenteraad keurde de gewijzigde bestekken goed met de stemmen van de meerderheid (PS-SP.A-MR-Open VLD)  tegen oppositie.

De goedkeuring was nodig omdat de voogdijoverheid opmerkingen had over de aanvankelijke procedure.

De parkings komen onder meer aan IJzer - wellicht onder de Handelskaai - , het Rouppeplein en de Nieuwe Graanmarkt. Een van de locaties van de parkings veranderde ook. De parking die onder het Vossenplein werd gepland, komt nu naast cultuurcentrum Les Brigittines', aan de Noord-Zuidverbinding. De nieuwe locatie bevindt zich op enkele honderden meters van een andere nieuw geplande parking: die aan het Rouppeplein.

Een veertigtal actievoerders protesteerde tegen de gang van zaken. De tegenstanders waren daarmee niet zo talrijk als bij de vorige zitting waar de bestekken werden goedgekeurd. Toen zorgden honderden actievoerders voor heel wat commotie.

De oppositie vroeg opnieuw om inzage in de cijfers die de beslissing motiveren om vier nieuwe parkings te bouwen in het centrum. Ze ving opnieuw bot.

tvbrussel was op de gemeenteraad (opname voor de stemming):

 

'40-tal actievoerders protesteren'

Nieuwe centrale lanen

Het Beursplein wordt helemaal autovrij en de voetgangerszone in het centrum wordt de komende jaren dubbel zo groot. Dat heeft het Brussels schepencollege beslist. Om de binnenstad bereikbaar te houden komen er extra ondergrondse parkings en een parkeerroute. De werken, die in 2015 zouden beginnen, moeten het centrum een nieuw elan geven.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?