Standbeeld Guust Flater weggehaald

© Google
| Het vertrouwde gezicht van Guust Flater, aan de trappen in de Zandstraat, is voorlopig enkel nog terug te vinden op de streetviewfunctie van Google Maps.

Het standbeeld van Guust Flater aan de Zandstraat in Brussel, vlakbij het Stripmuseum, is weggehaald. Te onveilig, vond Brussels burgemeester Philippe Close (PS).

Guust Flater houdt al sinds 1996 een cactus hoog op de hoek van de Zandstraat en de Pachecolaan in Brussel. Maar sinds een maand is dat vertrouwde straatgezicht niet meer.

Het standbeeld van de flaterende stripheld is weggehaald door de Stad Brussel. Dat schrijft de krant La Capitale. Te onveilig, meende het stadsbestuur. Het standbeeld was beschadigd en brokkelde af.

Het vorige stadsbestuur had al een renovatie van het standbeeld besteld. Het is nu nog afwachten wanneer Guust terug op zijn vertouwde plekje komt te staan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?