Stefaniatunnel zeker tot maandag dicht

© google

De Stefaniatunnel gaat mogelijk maandag opnieuw open, al is dat nog lang niet zeker. De ingenieurs moeten de precieze schade nog opmeten.

Dat laat Brussel Mobiliteit weten. De tunnel is dicht sinds dinsdag, nadat er scheurtjes in het plafond zijn vastgesteld. Intussen hebben ingenieurs de schade in het plafond meer in detail opgemeten.

“We werken hard om de Stefaniatunnel opnieuw te kunnen openen voor het spitsuur maandag, maar we kunnen geen garanties bieden”, zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. “Het is wachten op een beter zicht op de schade.”

Op de plekken waar scheurtjes in het plafond zitten, moet het beton weggehaald worden. Pas daarna zullen de experts duidelijk kunnen zien hoe ernstig de schade is.

Sinds de sluiting is er tijdens het spitsuur veel verkeerschaos rond de Louizalaan.

Tunnels

Verschillende autotunnels zijn dringend aan renovatie toe. Het beveiligen van alle tunnels zou meer dan 500 miljoen euro kosten. Vraag is hoe het Brussels Gewest dat kan betalen en hoe de mobiliteit moet georganiseerd worden tijdens de sluiting. Experts pleiten voor een definitieve sluiting op lange termijn om de autodruk te verminderen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?