Trouwt2

| Trouwt2

Stijging in aantal echtscheidingen in Brussel na lockdown

ADD
07/08/2020

Na een drastische daling tijdens de quarantainemaatregelen is het aantal echtscheidingen in Brussel na de lockdown met 14,2 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Federatie van notarissen.

In de periode dat Brussel in lockdown was - van 18 maart tot 4 mei - zagen de notarissen een drastische terugval van het aantal echtscheidingen. Er werden tot 67 procent minder scheidingsaktes ondertekend dan in dezelfde periode vorig jaar.

"Tijdens de quarantaine was het gewoon veel moeilijker om een scheiding rond te krijgen," klinkt het bij de Federatie. "Terwijl die periode voor veel koppels net heel moeilijk was om door te staan, omdat bepaalde frustraties dan extra uitvergroot werden."

Na de lockdown kregen de notarissen voor het Brussels gewest dan weer opmerkelijk meer aanvragen voor echtscheidingen binnen (zie grafiek). Voor de periode na midden mei tekent de Federatie een stijging van 14,2 procent op tegenover vorig jaar. De nationale cijfers zijn nog sterker, waar een stijging van 25 procent te zien is.

"We hebben geen verklaring waarom de Belgische cijfers nog hoger zijn dan die van de hoofdstad," aldus Bart Van Opstal, de woordvoerder van de Federatie van notarissen. "Begin september evalueren we de situatie opnieuw. Het is goed mogelijk dat in de komende weken de forse stijging zich ook doorzet in Brussel."

Aantal echtscheidingen Brussel

| Aantal echtscheidingen Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, Scheiding, quarantaine, coronavirus

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni