Victoria Reginatoren IBM-toren

| De Victoria Reginatoren aan de Kruidtuin wordt gerenoveerd met respect voor het originele ontwerp

Strikter regime voor bouwwerken Victoriatoren

JP
© BRUZZ
22/02/2022

Na klachten van omwonenden moeten de bouwheer en de aannemer van de werken aan de Reginatoren zich houden aan de striktere afspraken. Zo mogen arbeiders niet beginnen met werken voor de afgesproken uren.

De Victoria Reginatoren is opgekocht door de West-Vlaamse miljardair Filip Balcaen, samen met de Brusselse ontwikkelaar Downtown Real Estate, die het laten renoveren met respect voor het oorspronkelijke ontwerp.

Omwonenden hebben veel last van de werkzaamheden aan de Victoria Reginatoren en het Best Western Hotel, zo schrijven verschillende Frantalige media. Ze klagen dat er 's nachts machines worden geleverd en er 's nachts containers worden geplaatst. Het werk begint soms al voor 7 uur 's ochtends.

In februari stelden politiemensen processen-verbaal op vanwege overtreding van de eerder gemaakte afspraken. Het politiebevel legt daarom beperkende maatregelen op voor de naleving van de werfuren. Er komt ook externe controle en een driemaandelijkse vergadering met de omwonenden. De bouwheer heeft zich hiertoe verbonden met een verklaring op erewoord, zo meldt het kabinet van de burgemeester.

In het geval van niet-naleving kan de bouwplaats worden geschorst. Alleen als een kraan moet worden ontmanteld mag hiertoe een uitzondering worden gemaakt. Deze werken zullen in het weekend plaatsvinden om de werkzaamheden sneller te doen verlopen.

Het is nog niet zeker wanneer de werkzaamheden worden afgerond. Eerder werd aangekondigd dat dit tegen de zomer van 2022 zou zijn, maar dat is niet langer realistisch, zegt woordvoerster Muriel Deleu. Vanwege de coronacrisis liepen de werken vertraging op. "We weten dat deze werken de wijk ingrijpend veranderen en de gemeente blijft zich inzetten voor het welzijn van de bewoners in deze overgangsperiode," zegt Muriel Deleu, woordvoerster van de burgemeester nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node , Samenleving , geluidsoverlast , bouwwerf , Victoria Reginatoren , victoria , Victoriatoren

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni