© Gemeente Sint-Pieters-Woluwe

Tunnel in aanbouw voor nieuw stormbekken Sint-Pieters-Woluwe

EDB
© BRUZZ
25/10/2019

De tunnel voor het nieuwe stormbekken in de Grootveldlaan in Sint-Pieters-Woluwe is op dit moment al 70 meter lang. Als alles goed gaat, zal de volledige tunnel afgewerkt zijn tegen 2020. Het stormbekken zal met zijn opslagcapaciteit van 8.000 kubieke meter in staat zijn de Herendalwijk tegen overstromingen te beschermen.

In het voorjaar van 2019 werd gestart met het graven van de tunnel die in totaal zo’n 375 meter zal tellen. Het is de bedoeling dat de tunnel tegen februari 2020 afgewerkt wordt.

“Het is normaal dat dit soort grote projecten steeds een beetje vertraging oploopt,” laat burgemeester van Sint-Pieters-Woluwe Benoît Cerexhe (cdH) weten via een persbericht. “Maar werfleider Vivaqua levert erg goed werk en verzekert ons dat de planning gerespecteerd zal worden.”

Na de voltooiing van de tunnel zullen de inspectiekamers gebouwd worden. Alle werkzaamheden zullen in het laatste kwartaal van 2020 worden afgerond, waarbij ook de speelplaats op de hoek van de Grootveldlaan zal worden teruggeplaatst.

Met een opslagcapaciteit van 8.000 kubieke meter moet het stormbekken de Herendalwijk beschermen tegen overstromingen. “De bouw van dit stormbekken was één van onze prioriteiten tijdens de vorige ambtstermijn. We zijn dus blij dat dit project zal slagen,” aldus Cerexhe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Pieters-Woluwe, Samenleving, Milieu, stormbekken, Benoît Cerexhe, overstroming, Herendalwijk

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie