Vader en dochter aangereden in Schaarbeek, dader pleegt vluchtmisdrijf

© Maarten Verdoodt / BRUZZ
| Fietsen bleven op de grond achter na de aanrijding
Updated: 07-01-2018 - 19:39

Een vader en zijn dochtertje van 5 zijn zondagnamiddag omstreeks 15.30 uur op de stoep aangereden, meldt het Brussels parket. De feiten speelden zich af aan het Voltaire-speelpleintje, vlak bij het Josaphatpark in Schaarbeek. Beide slachtoffers zijn gewond maar verkeren niet in levensgevaar, verklaart burgemeester Bernard Clerfayt (Défi) aan BRUZZ.

Volgens het parket verkeerde het dochtertje net na de aanrijding wel in levensgevaar. Het kind werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, en is inmiddels aan de beterhand.

Een BRUZZ-reporter was snel na de feiten ter plaatse en kon foto's nemen. De chauffeur en zijn inzittende hebben hun auto achtergelaten en pleegden vluchtmisdrijf. Daardoor is de zaak nu in handen van het parket, laat de politiezone Noord weten.

"Ze vluchtten te voet, en namen de nummerplaat van de auto mee", schrijft burgemeester Clerfayt nog op Facebook. "Ze zijn achtervolgd door burgers en de politie, die heel snel ter plaatse was. Een van de twee daders kon zo aan (zwembad, red.) Neptunium ingehaald worden."

Een van beide verdachten kon onmiddellijk opgepakt worden, bevestigt het parket. Hij zal verhoord worden. Het is niet duidelijk of het om de chauffeur van de wagen gaat. De tweede persoon wordt nog opgespoord.

voltaire speelplein schaarbeek.jpg
© Maarten Verdoodt / BRUZZ
| De auto aan de overkant van het speelplein, op de Voltairelaan

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?