Vanop loopband in Brussel nemen actievoerders deel aan Wereldklimaatmars in Glasgow

© Belga
05/11/2021

Morgen/zaterdag 6 november trekken in Glasgow, waar de eerste week van klimaattop COP26 er bijna opzit, tienduizenden actievoerders de straat op voor de Wereldklimaatmars. Op het Muntplein in Brussel organiseren Youth for Climate en Oxfam België zaterdag een interactieve actie om vanop afstand toch gezien en gehoord te worden in de Schotse hoofdstad.

De Wereldklimaatmars is een grote demonstratie die zowel fysiek als digitaal op 6 november in Glasgow zal plaatsvinden, luidt het in een persbericht van de organisatoren. Foto's en video's van over de hele wereld zullen er worden uitgezonden om een stem te geven aan al diegenen die er niet bij kunnen zijn.

Youth for Climate en Oxfam België plaatsen daarom op het Muntplein in Brussel zaterdag tussen 10.30 uur en 12 uur twee loopbanden met een scherm ervoor. Daarop zullen beelden te zien zijn van activisten uit de hele wereld, met name uit de landen die het zwaarst getroffen zijn door de klimaatcrisis. Voorbijgangers worden uitgenodigd zich op de loopbanden te laten fotograferen of filmen en zo virtueel deel te nemen aan de Wereldklimaatmars.

"Zo betuigen we onze steun aan klimaatactivisten en ngo's wereldwijd", klinkt het, "maar laten we ook aan regeringsleiders zien dat we met meer zijn dan ze denken. De hele wereld kijkt toe en verwacht dat ze vandaag actie ondernemen, want morgen is het te laat."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni