1794 Creche Mandala 14

| Archief

Vergunning van Babilou-crèche in Kraainem geschorst

EC
© Belga
03/12/2022
Updated: 03/12/2022 13.03u

Het Vlaams Agentschap Opgroeien heeft eerder deze week beslist om de vergunning van een vestiging van kinderopvang Babilou in Kraainem "met dringende noodzakelijkheid" te schorsen. Het Agentschap kreeg "heel recent informatie waardoor ernstige bezorgdheid is over de pedagogische kwaliteit van de opvang", zo bevestigt het aan Belga na berichtgeving in de kranten van Mediahuis. De schorsing is vrijdag ingegaan.

De uitbater heeft nu twee maanden de tijd om de tekorten weg te werken. Gebeurt dat niet, dan kan de vergunning worden opgeheven. In een kort statement stelt Opgroeien dat deze beslissing genomen werd "in het belang van alle andere kinderen die er worden opgevangen". Het Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling is een onderzoek gestart. In de opvang is er plaats voor 54 kinderen.

Babilou zegt in een reactie "de toepassing van het voorzorgsbeginsel" door Opgroeien te respecteren. "Van onze kant hebben wij onmiddellijk onze interne controle- en onderzoeksmechanismen in werking gesteld om deze situatie zo snel mogelijk op te helderen", aldus Babilou-bestuurder Katrien Leten in het persbericht. "We zijn ons bewust van de onmiddellijke impact en gevolgen van deze situatie voor de ouders, en dat spijt ons oprecht. Maar over de veiligheid van kinderen kunnen we geen compromissen sluiten. Dat is onze plicht als professionals in de kinderopvang."

De betrokken ouders werden donderdag ingelicht, en ook het lokaal bestuur werd op de hoogte gebracht. "Samen met het lokaal loket zetten we alles op alles om ondersteuning te bieden bij het vinden van een minstens tijdelijke vervangplek", klinkt het nog. "We weten dat dat niet evident is, en mogelijk wat tijd vraagt."

Babilou baat in totaal zeventien crèches uit in Vlaanderen en Brussel, waarvan zes in de hoofdstad en vijf in de rand. De werking van die andere crèches is niet geschorst.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni