| Het oorspronkelijke interieur van Hotel Métropole

Verkoop van meubels Hotel Métropole voorlopig uitgesteld

SD
© BRUZZ
29/03/2023

De verkoop van het meubilair Hotel Metropole morgen wordt tijdelijk uitgesteld. Het grootste deel van de stukken die op de openbare veiling verkocht worden, zijn 'faux vieux'. Maar tijdens een controle bleken er ook interieurstukken met erfgoedwaarde tussen te zitten. Die zullen geklasseerd worden en mogen het hotel niet verlaten. Pas wanneer dat duidelijk is, vindt de verkoop plaats.

Erfgoedexperten van urban.brussels analyseerden alle interieurstukken van Hotel Métropole die per veiling te koop werden aangeboden. Daarbij is gebleken dat er naast heel veel interieurstukken zonder erfgoedwaarde ook interieurstukken met erfgoedwaarde te koop werden aangeboden, zegt staatssecretaris Pascal Smet (one.brussels-Vooruit).

Daarvoor gaat het Brussels Gewest nu de klasseringsprocedure opstarten waardoor de verkoopsprocedure voorlopig wordt bevroren "tot ook deze interieurstukken definitief zijn geklasseerd", klinkt het.

Wanneer interieurstukken worden geklasseerd, mogen ze van eigenaar veranderen, maar ze mogen de locatie waarmee ze verbonden zijn niet verlaten, klinkt het. Dat betekent dat de geklasseerde stukken in het Hotel Métropole moeten blijven.

Een groot deel van het interieur van het gerenommeerde Hotel werd reeds geklasseerd in 2002, net zoals het gebouw zelf. De nieuw geklasseerde stukken zullen aan deze klassering worden toegevoegd.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni