| Het oorspronkelijke interieur van Hotel Métropole

Geveilde interieurstukken Hotel Métropole zijn grotendeels 'faux vieux'

Renée Vervaet
© BRUZZ
20/03/2023

De interieurstukken die Hotel Métropole eind deze maand tijdens een openbare verkoop zal veilen, zijn 'faux vieux'. Dat verduidelijkte Brussels staatssecretaris voor Stedenbouw en Erfgoed, Pascal Smet maandag op Twitter. Het gaat dus niet om de originele antieke stukken van het hotel uit 1895.

Hotel Métropole ondergaat binnenkort een grondige renovatie en organiseert daarom een openbare veiling om een groot deel van zijn inboedel te verkopen. Het hotel en het oorspronkelijke interieur zijn echter beschermd sinds 2002.

Het gaat hier dus om nepantieke stukken. “De interieurstukken die worden geveild zijn hoofdzakelijk 'faux vieux', ze werden in recente jaren toegevoegd aan het interieur en zijn niet geklasseerd," verduidelijkt Smet op Twitter.

"De eigenaar van het gebouw heeft me gegarandeerd het volledig te renoveren naar origineel ontwerp en interieur (uiteraard rekening houdend met hedendaagse normen en gebruikerscomfort)”, klinkt het verder. “Hiervoor werd een historische studie uitgevoerd en de werken worden opgevolgd door de efgoeddienst van Urban Brussels."

Ten slotte benadrukt Smet dat “de verkoop zal worden opgevolgd door Urban Brussels die, indien dat nodig blijkt, de eigenaar zal vragen enkele stukken toch niet te koop aan te bieden indien dat nodig blijkt.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni