Verloren hartje Sint-Joost-ten-Node is terecht

© YH / BRUZZ
| I love SJTN op het Madouplein, maar zonder het hartje.
Updated: 22-02-2022 - 15:58

Storm Eunice zorgde niet alleen voor gestrande treinreizigers, omgewaaide dranktenten en bomen. Ook het hartje uit ‘I love SJTN’ sneuvelde en was enkele dagen spoorloos, tot het dinsdagnamiddag plots opdook in de buurt van het Surlet de Chokierplein.

‘I love SJTN’ zijn de letters op het Madouplein die in 2016 werden geplaatst door de gemeente Sint-Joost-ten-Node. Net als sommige steden wilde ook de kleinste gemeente van Brussel zichzelf met een sterk staaltje citymarketing aanprijzen bij toeristen en liefhebbers van de gemeente.

Ergens tijdens de afgelopen dagen is het hartje tussen de letters verdwenen. Weggewaaid, klinkt het bij de politiezone Noord. Op het kabinet van burgemeester Emir Kir is men druk bezig met zoeken. Het hart is niet gevonden aan de voet van de rest van de letters. Heeft iemand het meegenomen bij wijze van laattijdig Valentijnscadeautje?

Iets voor 16 uur dinsdagnamiddag laat de woordvoerster van de burgemeester weten dat het 'embleem' terecht is. Het hartje werd teruggevonden op het Surlet de Chokierplein, niet ver van Madou. Maar het is gehavend door de val en niet meer in één geheel. "We gaan het zijn vorm en kleur teruggeven zodat het hart van onze gemeente weer kan kloppen," zegt Muriel Deleu, woordvoerster van de burgemeester bemoedigend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?