Verschillende activiteiten voor Wereldvluchtelingendag

© Olivier Papegnies
| (archiefbeeld)

Donderdag vinden voor Wereldvluchtelingendag verschillende activiteiten plaats om mensen kennis te laten maken met het leven van vluchtelingen. Op het Flageyplein in Brussel kunnen bezoekers een kijkje nemen in een vluchtelingentent van de VN-Vluchtelingenorganisatie UNHCR.

UNHCR belooft een "immersive experience", waarbij deelnemers via films in virtuele realiteit, simulaties van de registratieprocedure, foto-expo's en andere installaties kennis kunnen maken met het dagelijkse leven van vluchtelingen.

's Avonds is er een concert van "Refugees for Refugees" in de concertzaal van Flagey. Alle muzikanten zijn vluchtelingen. Voor aanvang zal een Afghaanse intercultureel bemiddelaar van Fedasil getuigen. De catering is in handen van een vluchteling uit Syrië.

Om 10.00 uur zal het Franstalige Rode Kruis dan weer 17-jarige leerlingen een parcours laten volgen om te tonen dat "migreren geen spel is". Dat evenement zal plaatsvinden in het Koning Boudewijnpark in Jette en eindigen in het onthaalcentrum voor asielzoekers in dezelfde gemeente.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?