© Refugee Food Festival/FB

Vluchtelingen koken tijdens Refugee Food Festival

© BRUZZ
18/06/2019

Vandaag gaat Refugee Food Festival van start. Tot en met 26 juni roeren acht vluchtelingenchefs in de kookpotten van acht Brusselse restaurants.

Acht Brusselse restaurants stellen hun keukens ter beschikking van acht vluchtelingen met een culinaire opleiding. Tijdens de derde Brusselse editie van het Refugee Food Festival, dat plaatsvindt ter gelegenheid van Wereldvluchtelingendag op 20 juni, kunnen fijnproevers genieten van onder meer de Syrische en Somalische keuken.

Dinsdagavond koken de Syrische chefs Omar en Shahla Alshawi in Les Gastrosophes in Anderlecht. In het zero waste restaurant Le Local kunnen restaurantgangers dinsdagavond en zaterdag proeven van de Syrisch-Libanese keuken van Kamal Kaosara.

aze
© Refugee Food Festival/FB | De Somalische chef Ifrah Daha voor L'Estaminet

Op woensdag 19 juni zorgt Abdelbaset Alheeshan voor een Syrische avond in Humus & Hortense, 'het beste vegan restaurant ter wereld.' De avond nadien gaat ook San Sablon voor een Syrische avond met Abdulrahman Al-Jasem, die wordt bijgestaan door chef Valerio Borrriero.

Wie de Irakese keuken wil ontdekken, kan dat van dinsdag 18 juni tot en met zondag 23 juni in Henri in de Vlaamsesteenweg. Daar zal Omar Ghatfan in de kookpotten roeren. Op 24 en 25 juni doet hij dat ook in Le Tournant. Van 18 tot en met 26 juni werkt Ghatfran samen met Ali Al Krizi in brasserie Le Mess. Tenslotte zorgt Ifrah Daha op 26 juni, de laatste dag van het festival, voor een Somalisch dinner in L'Estaminet.

REFUGEE FOOD FESTIVAL 18/6 > 26/6, verschillende locaties

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Resto & Bar, refugee food festival, vluchtelingen, restaurant

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie