'Le Local' is eerste Brussels CO2-neutraal restaurant

KVDP
© BRUZZ
25/02/2019

In het bijzijn van Brussels minister van Leefmilieu Céline Fremault (CDH) heeft het Elsense etablissement Le Local een label van CO2-neutraal restaurant ontvangen van adviesbureau CO2Logic en inspectie-instelling Vinçotte. Le Local zet vooral in op het reduceren van afval.

Volgens klimaatadviesbureau CO2Logic is dit het eerste CO2-neutraal restaurant in Brussel. “Bij Le Local gaan ze heel ver in de zoektocht naar de meest duurzame optie”, zegt project director bij CO2Logic Jan Janssen.

“Minstens 80% van onze producten is afkomstig van lokale producenten”, vertelt Aubane Verger van Le Local. "Bovendien proberen we zo weinig mogelijk water en elektriciteit te gebruiken en serveren we CO2-neutraal bier van de Brusselse microbrouwerij Beerstorming."

Zero waste

Daarnaast probeert Le Local zoveel mogelijk overschotten en afval te herwerken. Restaurantbezoekers worden aangemoedigd om overschotten mee te nemen in een recycleerbare zak. Le Local omschrijft zichzelf als zero waste restaurant.

Helemaal CO2-neutraal is het restaurant niet. Zo blijft er uitstoot afkomstig van onder andere transport. Maar dat probeert Le Local te compenseren door Saving Trees te steunen. Dat project in Oeganda tracht de plaatselijke ontbossing tegen te gaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Resto & Bar, Milieu, co2-neutraal, le local, restaurant

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni