VGC lanceert oproep voor projecten tegen eenzaamheid

© Peter Dhondt-BRUZZ
| De administratie van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) aan de Jacqmainlaan.

De Vlaamse Gemeenschapscommissie roept Brusselse organisaties en verenigingen op om actief in te zetten op het bevorderen van het samenleven in diversiteit en het bestrijden van eenzaamheid. Vzw’s die een projectvoorstel indienen, kunnen tot maximaal 5.000 euro subsidie krijgen.

Eenzaamheid is in onze westerse samenleving een groeiend probleem. Ook Brusselaars kunnen er niet omheen, erkent VGC-collegelid Pascal Smet: (one.brussels-sp.a) “Er leven te veel mensen, jong en oud en van allerlei culturele achtergronden, in eenzaamheid,” klinkt het bij Smet.

“Meer en meer mensen zijn zich hiervan bewust, maar het probleem blijft zich nog te vaak achter gesloten deuren afspelen. Met deze oproep willen we eenzaamheid uit de taboesfeer halen. Het bespreekbaar maken is vaak de eerste stap in het voorkomen en doorbreken ervan.”

Daarom is de VGC op zoek naar projecten die verbinden en sociaal geïsoleerde Brusselaars betrekken. Elk project dat bijdraagt aan het samenleven in Brussel, én dat tegelijk inzet op het zichtbaar maken van eenzaamheid en het taboe dat er rond heerst, komt in aanmerking.

5.000 euro

Het initiatief moet het geloof creëren dat het bestrijden van eenzaamheid iets is waarin iedereen van betekenis kan zijn.

Projecten indienen bij de Vlaamse Gemeenschapscommissie kan tot minstens acht weken voor de start van het project. Voor een goedgekeurd project kan een organisatie een projectsubsidie tot maximaal 5.000 euro ontvangen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?