| De jeugdherberg Jacques Brel is één van de locaties die het label voor toegankelijkheid kreeg.

Visit.Brussels maakt toerisme voor personen met beperkte mobiliteit toegankelijker

© Belga
11/07/2023

Op een jaar tijd zijn er 38 zogenoemde Access-i-labels geplaatst bij toeristische infrastructuur in Brussel. Het label is een initiatief van visit.brussels om betere toegang tot toeristische locaties te verlenen voor personen met een beperkte mobiliteit. Het bureau Access-i verzorgde de plaatsing van de labels bij toeristische infrastructuur die een toegankelijkheidscertificaat heeft.

Certificaat en bijhorend label verschaffen meer duidelijkheid aan mensen die minder goed te been of minder mobiel zijn. Het biedt hen meer informatie over de toegankelijkheid van het toeristische monument, alsook informatie over de faciliteiten, moeilijkheden en begeleidingsmogelijkheden.

Op een jaar tijd werden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in totaal 38 plekken uitgerust met het Access-i-label: achttien musea, vijftien toeristische locaties en vijf accommodaties. Daaronder bijvoorbeeld de Koninklijke Bibliotheek in Brussel, het Museum voor Natuurwetenschappen, Mini-Europa, BELvue, Concert Noble, de Hallen van Schaarbeek, Novotel Brussels City Centre en Pulmann Brussels Centre Midi. Dit jaar werden ook voor het eerst drie evenementen gecertificeerd: de Belgian Pride, het Irisfeest en Bright Festival.

Er komen 'nog tientallen locaties' bij

"Er zullen nog veel meer locaties bijkomen", zegt visit.brussels. "De samenwerking met Access-i verloopt over vier jaar, we verwachten nog tientallen locaties toe te voegen en van een label te voorzien."

Ook minister-president Rudi Vervoort (PS) is tevreden over het initiatief. "Iedereen die naar Brussel komt, moet zonder zorgen een museum kunnen bezoeken, een concert kunnen meepikken of een hotelkamer boeken", aldus Vervoort. "Ik ben fier dat veel toeristische infrastructuur in ons gewest al is aangepast aan de noden van eenieder, maar het kan nog altijd beter. Met dit certificaat willen we inclusief toerisme blijven stimuleren en actoren in de toeristische sector aanmoedigen hun infrastructuur aan te passen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni