Vlooienmarkt op Vossenplein heropent op 8 mei

© fc

Vanaf 8 mei mag de Vlooienmarkt op het Vossenplein opnieuw plaatsvinden, na een opschorting van een halfjaar. Het nieuws wordt bevestigd door Brussels schepen van Handel Fabian Maingain (Défi), die het jammer vindt dat de heropening pas zo laat komt.

Tijdens de eerste lockdown moesten de Marollen drie maanden hun vlooienmarkt missen en ook tussen eind oktober en nu in april mochten de marchands niks op het Vossenplein verkopen. Na deze zes maanden stilte mag de rommelmarkt opnieuw doorgaan, iets waar Brussels schepen van Handel Fabian Maingain (Défi) al even voor ijverde.

Maingain vindt het wel jammer dat die heropening nu pas komt: "Ik ben natuurlijk blij dat de vlooienmarkt eindelijk weer georganiseerd kan worden, maar ik betreur het dat wij niet tegelijk met de andere markten de toestemming hebben gekregen om opnieuw open te gaan", zegt hij aan La Capitale.

'Paradoxale situatie'

In het ministerieel besluit van 26 november stond beschreven dat de verkoop van niet-essentiële producten op markten wel nog door mocht gaan, maar de kerst- en de vlooienmarkten werden daarbij niet vermeld, benadrukt Maingain.

“Je kon op iedere markt kleren kopen, maar de vlooienmarkt van het Vossenplein bleef gesloten ook al werd die op exact dezelfde manier georganiseerd.” Dat vond Maingain een paradoxale situatie.

De handelaars zelf hadden in mei ook al een petitie laten rondgaan tegen dit “discriminerende verschil tussen de markten” en eisten een heropening.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?