‘Vuilste straat van Brussel’ krijgt nieuwe hekken van Infrabel

© Molenbeek

De Alphonse Vandepeereboomstraat in Sint-Jans-Molenbeek kreeg in 2019 de weinig benijdenswaardige titel van 'de vuilste straat van Brussel' van de BRUZZ-lezer. Maar een nieuw gelaat van de straat staat in de startblokken. Infrabel zet alvast de eerste stap en omheint het braakliggende terein dat zoveel sluikstorters aantrekt met een 4 meter hoog hekken.

“Het verheugt me dat dit project door mijn opvolgster, Gloria Garcia Fernandez, wordt verdergezet. De wijk kreunt onder het aanslepend sluikstorten en we hopen via de aanleg van dit hek alsook de heraanleg van de straat hieraan een halt toe te roepen” vertelt voormalig schepen van Netheid Khadija Zamouri (Open VLD).

In de tussentijd kunnen lokale verenigingen en buurtbewoers de hekken versieren met tekeningen en foto’s “om zo de wijk op te fleuren” aldus haar opvolgster Gloria Garcia-Fernandez (MR).

Molenwest krijgt nieuw gelaat

Het hekken is slechts een voorlopige oplossing, want de Brusselse regering heeft een vergunning afgeleverd voor een nog verdergaande herinrichting van de straat, inclusief een nieuw fiets- en voetpad met slimme straatverlichting.

Op lange termijn moet het braakliggende terrein langs de Alphonse Vandenpeereboomstraat een ander gelaat krijgen. Beliris voorziet er in 2024 ook een nieuwe fietsroute in het Gewestelijk ExpresNet (GEN). Maar de gemeente kan niet op wachten op die projecten, en staatssecretaris van Stedenbouw Pascal Smet (one.brussels) onderschrijft die noodzaak om nu al in te grijpen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?