Groen licht voor fietspaden Vandenpeereboomstraat

© Google-BRUZZ
| Alphonse Vandenpeereboomstraat in Sint-Jans-Molenbeek, ter hoogte van metrohalte Beekkant.

Een overlegcommissie heeft een positief advies gegeven voor de herinrichting van de Alphonse Vandenpeereboomstraat in Molenbeek. Er komt een afgescheiden gedeeld wandel- en fietspad, slimme straatverlichting en oversteekplaatsen. Dat moet de straat verkeersveiliger en netter maken.

De Alphone Vandenpeerestraat is berucht voor sluikstorten, dus zal de gemeente Molenbeek slimme straatverlichting installeren die aanspringt als iemand ervoor staat of voorbijwandelt. Dat werd dinsdag goedgekeurd op de stedenbouwkundige overlegcommissie van de gemeente, waarin verschillende overheidsinstanties stedenbouwkundige plannen beoordelen.

"De commissie heeft een positief advies gegeven voor het hele project", zegt Molenbeeks schepen voor Openbare Werken Jef Van Damme (SP.A). Dat betekent dat de plannen kunnen starten in januari. Het gaat om een afgescheiden gedeeld wandel- en fietspad aan de kant van de spoorweg, oversteekplaatsen en de intelligente straatlantaarns.

De werken zouden een half jaar duren en volgens schepen Van Damme weinig hinder veroorzaken. "De meeste ingrepen gebeuren naast de openbare weg."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?