Witte mars voor begrafenis Mawda in Evere

© Photonews
| Het gezin van Mawda.

Op woensdag wordt Mawda, de Koerdische peuter die bij een achtervolging op de snelweg door een politiekogel om het leven is gekomen, begraven in Evere. Het Burgerplatform voor Steun aan de Vluchtelingen organiseert net voor de begrafenis een witte mars.

De stoet start aan het opvangcentrum Porte d'Ulysse in Haren en eindigt bij het kerkhof in Evere, waar het meisje begraven wordt. De bedoeling is dat iedereen in het wit gekleed komt.

‘Ingetogen’

“Hiermee willen we onze steun betuigen aan de ouders en familie van Mawda, die op ons grondgebied gestorven is,” zegt Mehdi Kassou van het Burgerplatform.

De actie wordt in samenspraak met de ouders op poten gezet. Zij vragen om de zaak niet te politiseren. "Hun enige wens is dat onze rouwstoet die dag ingetogen is, ver van het politieke discours en manifestaties,” klinkt het.

Vlag halfstok

Het Burgerplatform vraagt ook aan de gemeenten om hun vlag die dag halfstok te hangen, zoals La Louvière ook al gedaan heeft.

"Het maakt niet uit welke politieke partijen er aan de macht zijn. Op die manier kunnen ook zij tonen dat ze meeleven met de ouders en familie van Mawda," aldus nog Kassou.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?