Het vaccinatiecentrum Pacheco

| Het vaccinatiecentrum Pacheco.

Zeven van de tien vaccinatiecentra sluiten deuren voor eind augustus

© BRUZZ - Belga
12/07/2021

Voor eind augustus zullen zeven vaccinatiecentra in Brussel de deuren volledig sluiten. Dat heeft de verantwoordelijke voor de aanpak van covid-19 bij de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC), Inge Neven, maandag verklaard.

Volgens Neven zal het vaccinatiecentrum aan de Heizel op 10 augustus de deuren sluiten. De laatste eerste dosissen worden daar op 17 juli toegediend, zodanig dat de tweede prik niet later dan 9 augustus toegediend kan worden. Vanaf 17 juli is het dan ook niet meer mogelijk om er zich zonder afspraak te laten vaccineren.

Het centrum aan het Militair Hospitaal zal eveneens midden augustus sluiten, maar blijft ook daarna nog beschikbaar voor Belgen in het buitenland alsook andere specifieke groepen. Vijf andere vaccinatiecentra zullen eind augustus de deuren sluiten. Het gaat om die in Ukkel (27 augustus), Molenbeek, Anderlecht (beiden 28 augustus), Sint-Lambrechts-Woluwe en Schaarbeek (31 augustus).

De centra in Vorst, Pacheco en Sint-Pieters-Woluwe blijven tot eind oktober operationeel. "Hoe lang precies hangt af van de evolutie van het virus", aldus Neven. Zodra de verschillende centra de deuren sluiten zullen wijkantennes, huisartsen en lokale vaccinatiepunten belangrijker worden.

Vaccinatiebussen

Ook vaccinatiebussen worden ingezet om zo veel mogelijk mensen te bereiken. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en busbedrijf Keolis slaan de handen in elkaar om de vaccinatiegraad te verhogen: de bussen komen naar de mensen toe op drukbezochte plekken zoals markten, parken en evenementen. Dat heeft Keolis eveneens maandag aangekondigd.

Aan boord van de vaccinatiebus bevindt zich een klein vaccinatiecentrum. Je stapt op, je toont je identiteitskaart, een dokter peilt naar je gezondheidstoestand en daarna krijg je een prik met het coronavaccin van Johnson & Johnson. Zo is iedereen die op de bus gevaccineerd wordt, meteen volledig gevaccineerd.

"Dankzij onze vaccinatiebussen kan het gewest nu meer mensen bereiken die anders moeilijk of niet naar het vaccinatiecentrum kunnen komen om zo het aantal gevaccineerden te verhogen", zegt Gaëtan Binet, de verantwoordelijke voor de vaccinatiebussen bij Keolis. "Dankzij deze samenwerking kunnen we veel meer wijken in parallel aanpakken en dus enorm aan slagkracht winnen", benadrukt ook Inge Neven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , vaccinatiecentra

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni