BRUZZ I DVLKO

| Het hoofdpodium van Paradise City, vrijdagavond.

De negende editie van het elektrofestival Paradise City heeft 43.000 bezoekers aangetrokken. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.


Paradise City ging opnieuw door in de tuinen van het Kasteel van Ribaucourt in Perk (Steenokkerzeel, Vlaams-Brabant), maar kent een sterk Brusselse line-up. Het festival draaide voor een derde op zonne-energie dat op de site zelf werd opgewekt, en een derde uit zonne-energie van een park uit Puurs. Het laatste derde kwam van hvo-diesel, een type biodiesel met een beperkte CO2-uitstoot.

Tegen volgend jaar wil het festival volledig op groene en hernieuwbare energie draaien. Voor hun inspanningen is de organisatie begin dit jaar opnieuw bekroond tot meest duurzame festival van de wereld.

De zaterdag-, combi- en campingtickets waren volledig uitverkocht, voor vrijdag en zondag waren de laatste tickets nog beschikbaar. Zo is het festival op 43.000 bezoekers geëindigd. Het weekend verliep zonder grote incidenten.

Voor Marlon Hoffstadt, die optrad op het podium op een klein eilandje in het water, moest de toegang een tijd worden afgesloten vrijdagavond. "Het enthousiasme voor Marlon Hoffstadt op onze Contrast Stage was ongezien, maar ook de optredens van DJ Gigola en Skin On Skin waren absolute toppers", zegt organisator Gilles De Decker. "ANOTR en Job Jobse zorgden voor een spectaculair einde van een fantastisch weekend."

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni