Review
Score: 3 op 5

Dream scenario: ‘Ingetogen Nicolas Cage in satire op celebritycultuur’

Gerd Hendrickx
20/03/2024

Keuzestress in de bioscoop? Filmfanaat Gerd helpt je op weg en recenseert iedere woensdag voor BRUZZ-radio zijn Film van de Week. Vandaag is dat Dream scenario met Nicolas Cage.

Wie Nicolas Cage zegt, zegt Cage Rage: de Amerikaanse acteur staat bekend om zijn uitzinnige vertolkingen in films als Mandy, Color out of space, of pas nog, als Dracula in Renfield.

Maar niets daarvan in zijn nieuwe film Dream scenario. Cage vertolkt hierin een sullige professor die ongezien door het leven sloft en gefrustreerd is door gemiste carrièrekansen. Maar dan duikt hij plots op in de dromen van vrienden en onbekenden. En voor hij het weet wordt hij een social media-vedette. Al tuimelt hij weer even snel van zijn voetstuk.

Dream scenario is overduidelijk een satire op onze celebrity- en cancelcultuur. Entertainend en vol prikkelende ideeën, maar de analyse van vedettecultuur had best dieper gemogen. Ook het droomgegeven had nog verder en gekker uitgewerkt kunnen worden.

Desondanks, een aanrader voor wie interesse heeft in droomanalyse en Nicolace Cage eindelijk nog eens ingetogen aan het werk wil zien.

In de zalen vanaf 20 maart

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Film, Nicolas Cage, Kristoffer Borgli, celebritycultuur, cancelcultuur, review

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni