Ook tweede voorstelling van Rupture uitverkocht: 'Dit verhaal komt op het juiste moment'

LV
22/03/2024

Vrijdagavond gaat Rupture, de eerste documentaire film van BRUZZ, in première op het filmfestival Docville in Leuven. Jongeren uit de Peterboswijk, die centraal staan in het verhaal, reizen vrijdagavond in groep naar Leuven. "We trekken met twee bussen naar Leuven om te laten zien hoe trots we zijn op onze wijk", vertelt M'hamed El Ouali, jeugdwerker van vzw Saamo.

Om zes uur vanavond spreken de verschillende jongeren, die te zien zijn in de documentaire, af om samen met hun families en andere bewoners van de wijk in twee bussen naar Leuven te vertrekken. "Er was vraag naar een mogelijkheid om samen tot op het festival te geraken, zelfs ondanks de ramadan", vertelt M'hamed El Ouali. "De Peterboswijk komt al jaren slecht in beeld en mensen zijn trots om de talenten en de kracht van de bewoners te laten zien. De documentaire komt op het ideale moment."

En dat vertaalt zich ook in een bloeiende ticketverkoop. Nadat de première op korte tijd uitverkocht was, werd een tweede vertoning aangekondigd, die ook vanavond plaatsvindt. Ook die voorstelling is nu uitverkocht. "Het is belangrijk dat er aandacht komt voor de jongerenwerking van D'Broej", vertelt Zenib, één van de jongeren die de tocht door de Pyreneeën doorstond en ook afzakt naar Leuven voor de première van de film.

"Ik had niet verwacht dat er zoveel aandacht voor zou komen, maar het stemt me gelukkig. Ik weet nog niet wat ik ga aantrekken en ik heb ook niet echt stress, ik heb er vooral heel erg veel zin in", vertelt ze.

Vasten verbreken

Omdat veel jongeren en hun families moslim zijn en dus deelnemen aan de ramadan, is door documentairemaker Younes Haidar naar een oplossing gezocht zodat zij hun vasten kunnen verbreken in Kinepolis. "Er is een zaaltje voor ons vrijgemaakt in de bioscoop voor de Iftar, net voor de première om acht uur begint", vertelt El Ouali.

Rupture

Rupture, de eerste BRUZZ-documentaire, brengt het verhaal van 15 jongeren uit de Brusselse Peterboswijk in de Spaanse Pyreneeën. De film gaat op 22 maart in première op het filmfestival Docville.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Film, Rupture, Rupture, Docville, Peterboswijk

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni