| Union-fans zorgden vorige vrijdag zelf voor licht en klank in Leuven.

1B blijft B-film: voetbalbond stelt beslissing over OHL-Union verder uit

GC, MV
© BRUZZ
04/11/2019

De topper tussen Leuven en Union moest vrijdag gestaakt worden na een lichtpanne van een half uur. De voetbalbond spreekt zich pas 12 november uit over herspelen of een forfaitnederlaag voor OHL. Dat is vijf dagen na de beslissende eerste periodewedstrijd tussen Virton en OHL.

Union Saint-Gilloise is uitgeteld voor promotie, door de overwinning van Virton gisteren op Lokeren. Virton en Leuven vechten nu vrijdag dus onderling uit wie de eerste periodekampioen wordt.

De voetbalbond kiest ervoor om die wedstrijd af te wachten vooraleer een beslissing te nemen over de gestaakte wedstrijd OHL-Union. Door een halfuur durende lichtpanne werd die match stopgezet, het reglement zegt dat dan de thuisploeg de match met 0-5 verliest, tenzij aangetoond kan worden dat de oorzaak buiten de accommodatie ligt.

En dat is waar de geschillencommissie dus over gaat beslissen volgende week dinsdag. "We hebben een uitnodiging ontvangen en moeten op 12 november voor de geschillencommissie verschijnen", laat Union weten in een korte mededeling op zijn website. OHL zegt zelf over "een sterk dossier" te beschikken om aan te tonen dat de stroompanne een geval van overmacht was, en hoopt zo een forfaitnederlaag te vermijden.

OHL_UNION

| Scheidsrechter Vermeire staakt de wedstrijd OHL - Union.

Slechte B-film

Na het debacle vorig seizoen met de omkoopaffaire van KV Mechelen, blijft 1B een competitie waar elke week een nieuwe extra-sportieve verhaallijn wordt geschreven.

Dit seizoen werd Roeselare al tijdelijk failliet verklaard, omdat het de rekening van een cateraar niet had betaald. Roeselare moest een wedstrijd tegen Virton daardoor uitstellen, een nieuwe datum werd niet gevonden en dus kreeg Roeselare een forfaitnederlaag.

En dan was er de elektriciteitspanne van afgelopen vrijdag in Leuven die nog eens de wenkbrauwen deed fronsen. Het radioprogramma Sporting Flagey maakt daarom een reclamespot om de B-film 1B aan te prijzen in het buitenland.

1B the movie

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Vorst , Sport , Sporting Flagey , Voetbal , Oud-Heverlee Leuven , Union Saint-Gilloise , Proximus League

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni