Brusselse veldrit krijgt tweede editie

20190107_VanderPoel_PhotoNews
© Photo News
| Mathieu van der Poel won begin dit jaar de eerste veldrit op Brusselse bodem.
© Photo News
| Mathieu van der Poel won begin dit jaar de eerste veldrit op Brusselse bodem.

De campussen van de VUB en de ULB zullen ook volgend jaar het toneel zijn van een internationale veldritwedstrijd. Op zondag 5 januari gaat er de tweede editie van de Brussels Universities Cyclocross door als zevende manche van het regelmatigheidscriterium DVV Verzekeringen Trofee. "De evaluatie was erg positief."

Tussen de aula's en het groen van de VUB en ULB etaleerden de beste crossers ter wereld begin januari hun kunsten. Het was de eerste keer dat een veldritwedstrijd georganiseerd werd op Brusselse bodem. Met wereldkampioen Mathieu van der Poel als winnaar van de debuuteditie pronkt er al een hele mooie naam op de erelijst.

De voorbije maanden evalueerden VUB, ULB en organisator Golazo het evenement uitvoerig. Met bijna 5.000 toeschouwers was de opkomst goed, maar protest van enkele blokkende studenten zorgde voor een onzekere toekomst van de nieuwe veldrit. Nu is er dus groen licht: op 5 januari 2020 krijgt de Brusselaar opnieuw de kans om veldrijders aan het werk te zien.

Identieke omloop

"De eindbalans was eigenlijk positief over de hele lijn", zegt Christophe Impens van Golazo aan BRUZZ. Die liet eerder al weten dat de protesterende studenten een minderheid vormden en dus geen hinderblok waren, al luisterde de VUB op vraag van de studentenraad wel naar hun grieven.

De omloop, die door de renners gesmaakt werd, zal nagenoeg identiek zijn aan die van de eerste editie. "Op de campus vinden hier en daar bouwwerken plaats. Dat zal enkele minimale wijzigingen aan het parcours met zich meebrengen. Maar het gras is heel goed gerecupereerd en de veldrit liet geen sporen na. Geen reden dus om veel te veranderen", aldus Impens.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?