| (archiefbeeld).

Cercle Brugge vloert tienkoppig RSC Anderlecht met 1-0

© Belga
31/07/2022

Op de tweede speeldag van de Jupiler Pro League heeft Cercle Brugge zaterdag een tienkoppig RSC Anderlecht weten te vloeren. De bezoekers legden met 1-0 de duimen, nadat ze een klein uur met een man minder speelden na de uitsluiting van Ishaq Abdulrazak.

De Vereniging vat voorlopig post op de negende plaats met 3 op 6. Sporting staat met hetzelfde puntenaantal een plekje hoger geposteerd.

Anderlecht kwam bleek voor de dag in de eerste helft. Tot overmaat van ramp moesten ze op tien minuten van de rust met een man minder verder. Abdulrazak kreeg op aangeven van de VAR een tweede gele kaart onder de neus geduwd na een elleboogstoot in de maagstreek van Leonardo Da Silva Lopes. In de openingsfase pakte de jonge Nigeriaan al een eerste gele kaart na een drieste charge. Nauwelijks een minuut in ondertal redde verloren zoon Adrien Trebel de meubelen door een bal van de doellijn te halen.

Na de onderbreking trachtte Felice Mazzu de match te doen kantelen met de inbreng van Fabio Silva voor Majeed Ashimeru. De eerste paarswitte kans was meteen bijna raak: Benito Raman bediende Francis Amuzu, die met een kopbal in duikvlucht de dwarsligger op zijn weg vond. Een kwartier voor tijd kreeg RSCA het deksel op de neus toen Zeno Debast niet doortastend genoeg reageerde op Olivier Deman, die Louis Torres (75.) de openingstreffer voorschotelde.

Later op de dag speelt KV Oostende gastheer voor KV Mechelen (18.15 uur), terwijl promovendus Westerlo tegelijkertijd de verplaatsing maakt naar OH Leuven. AA Gent en Sint-Truiden besluiten de voetbalzaterdag in de Ghelamco Arena (21 uur).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni