Eleven Sports zendt elke speeldag minstens één wedstrijd live uit van vrouwenvoetbal

© PhotoNews

Komend weekend trappen White Star Woluwe en Sporting Charleroi het nieuwe seizoen in de Scooore Super League op gang. Voor het eerst zal elke speeldag ook minstens één wedstrijd van de hoogste klasse in het Belgische vrouwenvoetbal live uitgezonden worden op de kanalen van Eleven Sports. In de Super League spelen twee Brusselse ploegen: Fémina White Star Woluwe, dat vorig jaar kampioen speelde in de Eerste Klasse (het tweede niveau in het vrouwenvoetbal), en RSCA dat vorig jaar de landstitel won.

Het was vorig seizoen al een primeur en een stap voorwaarts voor het vrouwenvoetbal in België: wedstrijden van de Scooore Super League werden voor het eerste live uitgezonden. In overleg met de Pro League en de clubs werd beslist om tijdens het eerste seizoen slechts één wedstrijd om de twee weken uit te zenden. Maar de voetballiefhebber volgde en het idee sloeg aan. De uitzendingen zorgden voor een nieuwe impuls voor het Belgische vrouwenvoetbal.

In die mate zelfs dat Eleven, in samenspraak met de Pro League, heeft beslist om het komende seizoen, iedere speeldag een wedstrijd van de Scooore Super League uit te zenden. Doorgaans zal die wedstrijd op zaterdag om 14 uur worden gespeeld. De clubs engageren zich om deze duels zoveel mogelijk op het A-veld van het hoofdstadion te laten plaatsvinden. De eerste match die op Eleven Pro League 1 te zien zal zijn, is Club Brugge - Standard (21/08). Daarna zijn Anderlecht-Charleroi (28/08) en OHL-Standard (05/09) aan de beurt.

'Rechtmatige plaats'

Daarnaast zal rechtenhouder Eleven elke maandagavond (rond 19.00 uur) ook een magazine met hoogtepunten van alle wedstrijden van de voorbije speeldag uitzenden. Daarin komen ook interviews en reportages aan bod van en over de belangrijkste speelsters. "We geven het vrouwenvoetbal zijn rechtmatige plaats", zegt Guillaume Collard van Eleven Sports. "Het live uitzenden van wedstrijden van de Super League zorgde vorig seizoen voor een sneeuwbaleffect bij alle actoren die hierbij betrokken zijn. Op dat elan willen we nu doorgaan."

"De Pro League is al jaren in woord en daad een vurige fan van het Belgische vrouwenvoetbal", zegt Pierre François, CEO van de Pro League. "Niet alleen investeert de Pro League financieel in de vrouwenvoetbalteams. We verhogen met diverse initiatieven ook de visibiliteit van het vrouwenvoetbal. De wekelijkse live wedstrijd zal de zichtbaarheid nog verhogen. De speelsters worden zo idolen die op hun beurt jonge speelsters naar het voetbal zullen leiden en zo het Belgische vrouwenvoetbal sterker zullen maken."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?