Felice Mazzu na de gewonnen wedstrijd van Union Saint-Gilloise tegen RSC Anderlecht van 15 mei 2022

| Felice Mazzu na de gewonnen wedstrijd van Union Saint-Gilloise tegen RSC Anderlecht van 15 mei 2022.

Felice Mazzù heeft de Guy Thys Award 2021-2022 gewonnen. De award bekroont de beste Belgische voetbaltrainer van het voorbije seizoen, gekozen door de Belgische proftrainers. Dat heeft BFC Pro, de vereniging van Belgische professionele voetbaltrainers, zaterdag bekendgemaakt.

"De verdienste van Felice Mazzù tijdens het voorbije seizoen met Union is ondertussen gekend: na de overtuigende titel in 1B loodste hij de Brusselse club het voorbije seizoen bijna naar de landstitel. Union verraste iedereen met zijn goeie resultaten en zijn energieke speelstijl. Felice zorgde voor een unieke sfeer binnen het team. En dit konden zijn 69 collega's die gestemd hebben enorm waarderen," zo klinkt het in een persbericht over Mazzù, intussen coach van RSC Anderlecht.

"Ik ben heel blij, omdat dit voor mij een heel belangrijke prijs is," reageert Mazzù. "Wanneer je erkenning krijgt vanuit de wereld waarin je werkt, geeft dat toch veel meer voldoening. Professionele coaches kennen het vak, de moeilijkheden, de problemen waarmee een trainer te maken krijgt gedurende een seizoen en een carrière. Deze award vertegenwoordigt dan ook een echte waardering van de coaches."

Georges Leekens overhandigde de trofee aan Mazzù, die 168 punten achter zijn naam kreeg. Philippe Clement werd tweede met 148 punten, Tom Saintfiet derde met 128 punten.

Mazzù volgt op de erelijst van de Guy Thys Award Hein Vanhaezebrouck op. Die kreeg de trofee in 2015. De voorbije zeven jaar werd de prijs niet uitgereikt.

De BFC Pro Award voor beste assistent-coach ging naar Karel Geraerts, vorig seizoen T2 van Mazzù bij Union en nu hoofdcoach bij de Brusselse traditieclub. Bart Caubergh (Al-Ahli SFC) werd verkozen tot beste performance coach, Tom Caluwé (KV Mechelen) tot beste technisch directeur.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni