Het WK voetbal, dat is ook het moment waarop de Brusselse nationaliteitenpuzzel het zichtbaarst wordt, met vlaggen, toeters én kroegen voor elk land. We maakten voor u een hoogst subjectieve selectie van thuiscafés voor de aanhangers van de deelnemende landen. Vandaag: Noord- en Midden-Amerika

Verenigde Staten

Voor de VS verwijzen we u graag door naar Fatboys op het Luxemburgplein, zowat de bekendste Amerikaanse bar in de hoofdstad. Normaal een plek voor wie houdt van basketbal, American Football of honkbal (de eigenaar is een verwoede fan van de Boston Red Sox) transformeert die tijdens een WK tot een thuishaven voor supporters van alle landen.

Tijdens vorige tornooien werd er op het terras een tapinstallatie en een hamburgergrill voorzien. “Maar de gemeente heeft dit jaar strengere regels voor grote schermen, dat gaan we deze keer niet riskeren”, klinkt het.

Net omdat Fatboys de laatste jaren internationaler is geworden, zakt een deel van de Amerikaanse fans nu ook af naar The Big Game, vlakbij de Beurs.

Fatboy's Sports Bar & Grill, Luxemburgplein 5, 1050 Elsene www.fatboys-be.com

The Big Game, Henri Mausstraat 5, 1000 Brussel

Honduras

De Hondurezen in Brussel zijn bezige bijtjes. Ze organiseren tijdens de wedstrijden van hun nationale ploeg hun eigen feestje in Brasserie Merode op de Tervurenlaan. De eigenaar heeft namelijk Franse en Hondurese roots.

Naast het obligate groot scherm worden er ook tapas (die in Honduras bocas heten) voorzien. De opbrengst daarvan gaat naar een project dat jongeren in het thuisland ondersteunt. “Zeker komen, want wij weten hoe we een feestje moeten bouwen”, is de raad van organisatrice Maristelle Vergara.

Brasserie Merode, Tervurenlaan 9, 1040 Etterbeek www.brasseriemerode.be

Mexico

De ‘Mexicanos en Belgica’ doen bij gebrek aan een eigen stamkroeg beroep op de diensten van Ralph’s Bar op het Luxemburgplein. Er wordt wel een aangepast menu voorzien.

Ralph’s Bar, Luxemburgplein 13, 1050 Elsene www.ralphsbar.be

Costa Rica

De Costa Ricaanse gemeenschap in Brussel is zeer klein en heeft geen echte eigen stek. Wie niet op het kleine scherm kijkt, trekt naar het Aloft-hotel, maar daar valt alleen te kijken als Costa Rica tegen een Europese ploeg speelt.

Aloft Hotel, Jean Reyplein 3, 1040 Brussel

De wedstrijden van de Midden-Amerikaanse landen kunt u ook bekijken in het Latijns-Amerikaans Huis, Collegestraat 27 in Elsene www.america-latina.be

WK-cafés

Het WK voetbal, dat is ook het moment waarop de Brusselse nationaliteitenpuzzel het zichtbaarst wordt, met vlaggen, toeters én kroegen voor elk land. We maakten voor u een hoogst subjectieve selectie van thuiscafés voor de aanhangers van de deelnemende landen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , WK-cafés

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni