Het WK voetbal, dat is ook het moment waarop de Brusselse nationaliteitenpuzzel het zichtbaarst wordt, met vlaggen, toeters én kroegen voor elk land. We maakten voor u een hoogst subjectieve selectie van thuiscafés voor de aanhangers van de deelnemende landen. Vandaag het laatste deel: Afrika.

Kameroen

Geef toe, wie wil er niet supporteren voor een team dat De Ontembare Leeuwen als bijnaam draagt? Adressen om de wedstrijden te volgen zijn er alvast genoeg: eerst en vooral Bar Tam Tam op de Waversesteenweg. In de nabijgelegen Dublinstraat is er ook La Callebasse en ook Le Makossa in de Lang-Levenstraat is een optie. Verder zitten ook in Sint-Gillis fans van Eto'o en co, onder meer in restaurant Le Vieux Mila in de Moskoustraat (foto) en café Quartier Général in de Hollandstraat.

La Tam Tam, Waversesteenweg 72, 1050 Elsene
La Callebasse, Dublinstraat 10, 1050 Elsene
Quartier Général, Hollandstraat 30, 1060 Sint-Gillis

Ghana

Ghana heeft een bescheiden gemeenschap in Brussel. Ghanezen die ons land opzoeken resideren vooral in Antwerpen en Gent, klinkt het. Een echte stek is er daarom niet. Als u toch wat Afrikaanse sfeer wil opsnuiven tijdens de wedstrijden van The Black Stars zijn er wel een aantal adressen. Zo geeft restaurant L'Horloge du Sud een aantal wedstrijden op groots scherm weer. Ook het Vlaams-Afrikaans huis Kuumba (foto) toont de wedstrijden van de wereldbeker.

L'Horloge Du Sud, Troonstraat 141, 1050 Elsene, www.horlogedusud.be
Kuumba, Vredestraat 35, 1050 Elsene, www.kuumba.be

Ivoorkust

Heel wat sterren uit het Ivoriaanse elftal hebben iets met België omdat ze hun profcarrière begonnen bij Beveren. Wie voor hen wil juichen tussen Ivorianen staat echter voor een moeilijke opdracht. Er zijn wel enkele Ivoriaanse etablissementen, maar het ziet ernaar uit dat de meeste Ivoriaanse Brusselaars thuis gaan kijken. "Door de spanningen van de laatste jaren in Ivoorkust, zijn ook Ivorianen hier in twee groepen verdeeld", zegt Jean Bagné, spilfiguur binnen de gemeenschap. "Daarom is er een groot wantrouwen om samen te kijken." Daarom verwijzen we u ook hier door naar bovenstaande adressen als L'Horloge du Sud en Kuumba.

Nigeria

Anderlecht is de thuishaven van heel wat Brusselse Nigerianen. Zij kunnen hun groen-witte vlaggen dan ook bovenhalen in de Bergensesteenweg, in bar Home Office (foto). Voor de eerste wedstrijden althans; stoten de Nigerianen door, dan zoeken ze mogelijk andere en grotere oorden op, klinkt het bij de Association of Nigerians in Belgium. Een multicultureel alternatief is restaurant Le Jade op de Luchtvaartsquare, waar de Nigeriaanse vlag wappert tussen verschillende anderen.

Home office, Bergensesteenweg 250, Anderlecht
Le Jade, Luchtvaartsquare 22, Anderlecht

Algerije

Sinds de sluiting van café Oran in de Schoolstraat in Molenbeek ontbreekt het aan een bar met Algerijnse roots, al zijn er in de buurt nog wel theehuizen met een Algerijnse klandizie. Bovendien is het enige echte Algerijnse restaurant (Tizi Ouzou in de Moskoustraat in Sint-Gillis) met vakantie. De verwachting is dat Algerijnse Brusselaars die de wedstrijd op café willen volgen een stek zullen zoeken in de buurt van de Beurs. Bij een vorige WK-deelname verzamelde een hele groep bijvoorbeeld in de Zebra (zie foto). In Sint-Gillis vinden Algerijnse supporters de weg naar Le Coq d'Or op de Munthofstraat en Le Fonsny op de gelijknamige laan.

Zebra, Sint-Goriksplein, Brussel
Le Coq d'Or, Munthofstraat 29, Sint-Gillis

WK-cafés

Het WK voetbal, dat is ook het moment waarop de Brusselse nationaliteitenpuzzel het zichtbaarst wordt, met vlaggen, toeters én kroegen voor elk land. We maakten voor u een hoogst subjectieve selectie van thuiscafés voor de aanhangers van de deelnemende landen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , WK-cafés

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni