| Daring Molenbeek gaat nieuwe tijden tegemoet.

Hockeyclub Daring krijgt nieuwe voorzitter

TDN
© BRUZZ
26/04/2018

Er komen nieuwe tijden aan bij de Molenbeekse hockeyclub Daring. Na twaalf jaar geeft voorzitter Gérald Cosyns de fakkel door aan vertrouweling Ryan Deuvaert. Die wil vooral inzetten op de jeugdwerking van Daring. "We hebben niet genoeg geprofiteerd van het succes van de nationale hockeyteams."

Veel verandering moeten de trouwe fans van Daring niet verwachten, drukt de nieuwe voorzitter ons op het hart. Maar het gesprek dat Ryan Deuvaert met BRUZZ voerde, verraadt zijn ambities. "Er zijn wel een aantal zaken die verbeterd moeten worden."

Jeugdopleiding

Deuvaert wijst naar de jeugdwerking van de club. Met 300 ingeschreven jongeren loopt Daring ver achter op andere topclubs. Die profiteerden optimaal van het succes van de Red Lions en Red Panthers. "Daring heeft die trein compleet gemist. Drie van onze spelers stonden in de olympische finale, maar we hebben daar niet de vruchten van geplukt", geeft Deuvaert toe.

Door meer in te zetten op de opleiding, denkt Deuvaert ook een financieel gezondere club op poten te kunnen zetten. "Door enkele zware, buitenlandse contracten te laten gaan, kunnen we kaart van de Belgische jeugd trekken", verklaart de Dilbeekse ondernemer. Behalve de jeugdwerking, wil Deuvaert ook meer inzetten op het vrouwenteam. De speelsters van Daring hielden dit seizoen stand in de hoogste divisie.

Top 8

Deuvaert wil in de toekomst vooral beter doen dan dit seizoen. Daring schopte het in 2015 nog tot de halve finales in Europa, maar vocht dit seizoen lang tegen de degradatie. Dat strookt niet met de ambities van Deuvaert. "Het was een slecht jaar. Maar we hadden pech met de blessure van 6 maanden van onze sterspeler Tanguy Cosyns (zoon van aftredend voorzitter Gérald, red.)."

"Daring is een club voor de top 8. De kwartfinales in de Belgische play-offs, dat is het doel voor volgend seizoen", blikt Deuvaert vooruit. Daarvoor kunnen de Molenbekenaars rekenen op de expertise van de Ierse topcoach John Bessell, die zijn contract verlengde. "Hij is heel goed in het lanceren van jonge spelers. Zijn profiel past dus met onze visie om jonge Belgen vast te leggen."

Deuvaert neemt een financieel gezonde club over, claimt hij. "We beschikken over een budget van 800.000 euro. We gaan op zoek naar extra leden om zo het maximale uit deze club te halen."

Groot feest

De Molenbekenaars mogen zich zondagavond opmaken voor een groot feest aan het Karreveldpark. En daar zijn genoeg redenen voor. Niet alleen het behoud in de hoogste hockeyklasse moet immers gevierd worden, maar ook de machtsoverdracht. "We nemen afscheid van mensen die jarenlang het beste van zichzelf hebben gegeven. Die mensen verdienen een gepast afscheid."

Zondagavond, na de derby tegen Racing Brussel, neemt Deuvaert de voorzitterssjerp over. Hoe kan dat beter gevierd worden dan met een stuntzege tegen de stadsrivaal? De Ukkelse Ratten spelen de finale van de hockeycompetitie. "Het zal moeilijk worden, maar wat een fantastisch afscheid zou dat zijn", droomt Deuvaert luidop.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport, Royal Daring Molenbeek, Gérald Cosyns, hockeyclub, Ryan Deuvaert

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni