Hockeyclub Orée na zege in Leuven alleen competitieleider

© Royal Orée HC

Met een 2-3 zege in Leuven heeft Orée zondag de leiding genomen in de Belgische hockeycompetitie. Facundo Callioni, Timothée Clément en Micael Domene scoorden voor de Brusselse club, die nog niet op de geblesseerde sterspeler John-John Dohmen kan rekenen.

Ook La Gantoise is nog ongeslagen, maar de Gentenaars moesten zondag wel vrede nemen met een 3-3 gelijkspel op bezoek bij de Waterloo Ducks en leden zo net als Leuven het eerste puntenverlies. Zelfs zonder de geblesseerde Dohmen, die sukkelt met de hamstrings, slaagt Orée er dus in het maximum van de punten te behouden.

Verder waren de Antwerpse clubs dit weekend baas. Vooral Leopold uit Ukkel zit in een negatieve spiraal. De titelverdediger leed een tweede nederlaag op rij: 2-1 bij Herakles. Ook het Molenbeekse Daring ging onderuit, met 7-3 bij recordkampioen Dragons. Racing verloor in Ukkel dan weer met 1-2 tegen Beerschot.

Met 12 punten heeft Orée nu twee punten voor op La Gantoise. Leuven is met 9 punten derde, voor Antwerp en Waterloo (7), Léopold en Dragons (6), Braxgata, Beerschot en Daring (4), Racing en Herakles (3). Old Club en Namen konden nog geen punt sprokkelen.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?