Ibrahima Diallo klaar voor zijn eerste wedstrijd als beroepsbokser

© Frederic Andrieu
| Ibrahima Diallo.

Ibrahima Diallo, zoon van politicus (en zelf ex-bokser) Béa Diallo (PS), maakt zich klaar voor een boksgala dat deze zaterdag wordt georganiseerd door Emergence-XL. De 22-jarige bokser en Brusselaar van Guinese afkomst zal een uitzonderlijk moment beleven omdat het zijn eerste wedstrijd als professional zal zijn. "De weg zal lang zijn, maar mijn vastberadenheid wordt mijn eerste wapen."

Ibrahima voelt zich goed en is ongeduldig om de ring in te gaan om zijn kwaliteiten te tonen in deze nieuwe wereld van het beroepsboksen, terwijl zijn vader Béa toekijkt. "De voorbereidingen gingen goed, ondanks de coronacrisis. Ik maakte me deze week meer zorgen om het beheersen mijn gewicht, aangezien ik van gewichtscategorie veranderde," zegt de bokser.

"Amateurboksen blijft een geweldige herinnering en bovenal een enorme leerervaring, maar ik ben nog niet klaar met mijn bokscarrière." Zijn ultieme droom: zijn thuisland Guinée vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in Tokyo, in de zomer van 2021.

Ibrahima Diallo.
© Frederic Andrieu.
| Ibrahima Diallo.

Boksen is vooral een kunst

De Brusselse bokser erfde de microbe van zijn vader en koestert een grote liefde voor de sport. Boksen is in zijn ogen een kunst. "Ik wil de top van de wereld bereiken en op een dag een wereldkampioenschap kunnen winnen. De weg zal lang zijn, maar mijn vastberadenheid wordt mijn eerste wapen."

De jonge bokser heeft ook een boodschap voor jongeren in Brussel: "Aan hen wil ik zeggen dat ze moeten vechten voor hun dromen en dat ze nooit moeten opgeven. Met hard werken en vastbeslotenheid is alles mogelijk."

Van vader op zoon

Béa Diallo is erg trots dat zijn zoon dezelfde sportieve passie heeft. Hij weet dat de bokswereld een moeilijke wereld is en probeert Ibrahima zo goed mogelijk advies te geven zodat hij kan slagen in zijn doelstellingen. "Eerlijk gezegd had ik nooit gedacht dat mijn zoon hetzelfde pad zou volgen als ik. Ik dacht dat zijn passie voor voetbal veel sterker was dan zijn ambitie om een professionele bokser te worden".

Béa Diallo en Emergence XL willen dat het evenement een succes wordt: "Het is inderdaad een moeilijke periode wegens covid-19 maar we doen alles wat we kunnen om er een groot succes van te maken."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?