Jubilaris Hazard en Batshuayi knallen Rode Duivels voorbij Cyprus

© Photo News
| De aanvoerder gooit hoge ogen bij de Rode Duivels (archiefbeeld).
© Photo News
| De aanvoerder gooit hoge ogen bij de Rode Duivels (archiefbeeld).

De Rode Duivels hebben zondagavond in Nicosia hun tweede kwalificatiewedstrijd in Groep I voor het EK 2020 tegen Cyprus makkelijk gewonnen met 0-2. In een partij zonder veel vuur luisterde Eden Hazard zijn honderdste cap op met zijn dertigste doelpunt.

Bondscoach Roberto Martinez voerde in Cyprus één wissel door in zijn basiself. Thomas Vermaelen nam in het GSP-stadion in Nicosia zoals aangekondigd de plaats centraal in de verdediging over van Dedryck Boyata.

De Brusselse verdediger maakte afgelopen donderdag tegen Rusland (3-1) de negentig minuten vol, maar verliet de selectie nadien om persoonlijke redenen. Martinez had echter hiervoor al laten verstaan dat Vermaelen sowieso in Cyprus zou starten.

Genadeloze Belgen

De Belgen keken in de openingsminuten de kat wat uit de boom, maar sloegen bij de eerste kans genadeloos toe. Batshuayi geraakte niet voorbij een bos Cypriotische benen, waarna de bal bij Hazard (10.) kwam die knap binnen krulde.

België bleef baas, en Michy Batshuayi (18.) verdubbelde vlug de score. De goalgetter glipte langs Urko Pardo, de Belgisch-Cypriotische thuiskeeper, en nette de 0-2. Ook nadien waren de beste kansen voor de Duivels, al bleef de derde goal uit. Cyprus stelde daar helemaal niets tegenover en kon Courtois niet op de proef stellen.

Zakelijke tweede helft

In de tweede periode gebeurde niet bijster veel. Batshuayi verscheen nog eens oog in oog met Pardo, maar nu redde de goalie wel. De Belgen lieten de bal aan de Cyprioten, die wel beter in het spel kwamen maar gewoon de kwaliteit niet hadden om kansen af te dwingen. Pas helemaal in het slot kreeg Cyprus zijn eerste kans. Standard-verdediger Laifis kopte een strakke vrije trap over.

Na de zege van afgelopen donderdag tegen Rusland (3-1) staan de Duivels na twee duels met het maximum van zes punten alleen aan kop in groep I. De volgende twee kwalificatiewedstrijden, in juni, spelen de Belgen telkens in het Koning Boudewijnstadion. Op de derde speeldag (08/06) zakt Kazachstan naar Brussel af, drie dagen later (11/06) verwelkomen de Duivels Schotland.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?