Laatste Vanden Stock weg uit raad van bestuur Anderlecht

© PhotoNews
| Roger Vanden Stock en zijn neef Philippe Collin op de tribune van RSC Anderlecht in 2016. Vanden Stock was toen nog voorzitter van de club.

Het tijdperk van de Vanden Stock-dynastie is nabij bij RSC Anderlecht. Claire Vanden Stock, de oudste dochter van Roger, deed niet mee aan een kapitaalsverhoging en verliest daardoor haar plaats in de raad van bestuur.

Julie en Claire Vanden Stock zijn de enige van de huidige aandeelhouders die dit jaar pasten voor de kapitaalsverhoging, waardoor de waarde van hun aandeel verder krimpte. De verwatering staat symbool voor het definitieve afscheid van de familie Vanden Stock.

Roger Vanden Stock en zijn neef Philippe Collin hadden voor de overname door Coucke respectievelijk 30 en 16 procent van Anderlecht in handen. Die deden zij van de hand. Enkel Rogers dochters Julie en Claire hielden bij de verkoop een symbolisch aandeel aan.

Beerlandt in, Vanden Stock out

Maar het was al lang duidelijk dat zij geen interesse hadden in een prominente rol bij het nieuwe Anderlecht. Met de nieuwe kapitaalronde is hun invloed binnen de club helemaal verwaarloosbaar geworden. Johan Beerlandt, CEO van bouwbedrijf Besix, pompte als aandeelhouder wel mee extra kapitaal in de club.

Het gevolg lag voor de hand. Op de laatste vergadering werd beslist dat Beerlandt in de raad van bestuur de plaats van Claire Vanden Stock zal innemen, zo schrijft de krant Het Nieuwsblad dinsdag. De oudste dochter van Roger behoudt net als zus Julie wel haar aandelen bij RSCA, maar ze kan zich niet meer laten gelden in de bestuurskamer.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?