Lego lanceert levensgroot standbeeld van Nafi Thiam in Centraal Station

11/10/2022

Speelgoedbedrijf Lego heeft dinsdag, op wereldmeisjesdag, een levensgroot standbeeld onthuld van tweevoudig olympische kampioen Nafi Thiam in het Centraal Station in Brussel. Dat gebeurt voor de campagne 'Get ready for girls', waarvan Thiam ambassadrice werd, meldt Lego.

Het doel van de wereldwijde campagne, die in mei 2022 van start ging, is om genderstereotypen te doorbreken.

Statement

Lego wijst erop dat negen op de tien standbeelden in Belgiƫ beelden van mannen zijn. Door een standbeeld van een krachtige vrouw als meerkampster Nafi Thiam te onthullen, maakt Lego naar eigen zeggen een statement.

"De afgelopen jaren is de positie van vrouwen in de sport sterk verbeterd, maar er is nog steeds ruimte voor verbetering", zegt Nafi Thiam in het persbericht. "Ik vind het een eer om ambassadeur te zijn voor deze campagne. Ik hoop door deze rol jonge meisjes te inspireren en hen te laten zien dat ook zij een plaats hebben in de sport. Niet alleen als atleten, maar ook in besluitvormingsfuncties. Ik wil dat ze weten dat hun stem ertoe doet."

Bezoekje brengen?

Het levensgrote beeld van Nafi Thiam, die naast tweevoudig olympisch kampioene zevenkamp ook twee keer wereld- en Europees kampioen werd, valt nog tot 17 oktober te bewonderen in de lokettenzaal van Brussel-Centraal.

Daarna verhuist het beeld naar de Lego-winkel in de Nieuwstraat, waar het tot eind november te zien is.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni